Advansor
case-aldi

case-aldi
ALDI HEEFT AMBITIEUZE KLIMAATACTIEDOELEN

NIEUWE KLIMAATGEOPTIMALISEERDE ALDI OP DE RÅDHUSPLADSEN IN AARHUS, DENEMARKEN
Ga duurzaam met Advansor

NATUURLIJKE KOELMIDDELEN VERMINDEREN DE CO2-UITSTOOT MET 200.000 KG PER WINKEL

Koeling met natuurlijke koelmiddelen helpt om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Aldi te realiseren bij een groot uitbreidings- en renovatieplan.

Aldi heeft al lang de ambitieuze klimaatdoelstelling om de uitstoot van broeikasgassen in 2021 met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2015, bijvoorbeeld door koelsystemen met het natuurlijke koelmiddel CO2 te gebruiken in de nieuwe winkels van de keten en bij de vernieuwing van bestaande winkels. Het meest recente voorbeeld hiervan is de nieuwe Aldi-winkel op de Rådhuspladsen in Aarhus, Denemarken.

Feiten

Eindgebruiker: Aldi DK
Sector:
Foodretail
Monteur:
SA-AL Køleteknik
Achtergrond:
nieuwe geoptimaliseerde klimaatvriendelijke winkel in dichtbevolkte omgeving
Product:
ValuePack CO2-koelsysteem in kasten met geluidsdemping

 

 

 

valuepack

 

 

OVERSCHAKELEN VAN KOELMIDDEL r404a NAAR R744

AMBITIEUS UITBREIDINGS- EN RENOVATIEPLAN 

Aldi gebruikt milieuvriendelijke koelsystemen met CO2 in in Denemarken, Duitsland, Polen, Nederland, Spanje en Frankrijk. In het ambitieuze uitbreidings- en renovatieplan van de supermarktketen wordt voornamelijk overgestapt van koelsystemen met het koelmiddel R404A, dat een groot effect heeft op de opwarming van de aarde, naar het natuurlijke koelmiddel R744 (CO2).

Tegelijkertijd is het belangrijk voor Aldi dat de wettelijke vereisten met betrekking tot de omgeving in orde zijn en dat er rekening wordt gehouden met de buren. De nieuwe winkel op de Rådhuspladsen in Aarhus bevindt zich in een dichtbevolkt gebied en het koelsysteem wordt daarom geïnstalleerd in een kast met geluidsdemping. Dit gebeurt op het dak zodat geen ruimte in de winkel nodig is en de buren geen hinder ondervinden.

DUURZAME OPLOSSINGEN

VALUEPACK - EEN PERFECTE MATCH

> Leveranciers moeten bijdragen aan het halen van klimaatdoelstellingen

> Winkels moeten binnen korte tijd kunnen worden gerenoveerd

> Er moet een groot aantal nieuwe winkels worden gebouwd, wat hoge eisen       stelt aan de kwaliteit, leveringszekerheid en service van de leveranciers

> De winkels bevinden zich vaak in dichtbevolkte gebieden en de technische        installaties mogen geen hinder voor de buren opleveren.

 

CO2 EMISSIES VERLAAGD MET 200.000 KG PER WINKEL

RESULTAAT

 

CO2 als koelmiddel heeft een GWP (Global Warming Potential) van 1, terwijl R404A een GWP van bijna 4.000 heeft. Gemiddeld bevat een systeem ongeveer 40-50 kg koelmiddel, wat overeenkomt met een verlaging van de CO2-voetafdruk met maar liefst 200.000 kg per winkel.
Ter vergelijking: de CO2-voetafdruk wordt verminderd met 31.000 kg per winkel in de winkels waar ALDI een fotovoltaïsch systeem op het dak heeft geïnstalleerd.

Door het koelsysteem op het dak te plaatsen neemt het geen ruimte in de winkel in beslag. Bovendien zorgt de kast met geluiddemping voor goede omstandigheden voor de buren met een klimaatvriendelijke oplossing die voldoet aan de huidige wetgeving.
 

"Wij hebben voor Advansor gekozen als leverancier van het koelsysteem, omdat CO2 als koelmiddel 100% natuurlijk is en dus bijdraagt aan een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot en het bereiken van onze ambitieuze klimaatdoelstellingen. Tegelijkertijd hebben we uitsluitend goede service en tijdige levering ervaren." Torben Olsen, Project Manager Energy & Refrigeration Expert, Aldi Denemarken
"We hebben opnieuw Advansor gekozen als leverancier van CO2-systemen – een grandioze oplossing met fantastische support in zowel verkoop als service. Zeker in een dergelijk geval is nauwe samenwerking extra belangrijk om alles op het juiste moment en met de juiste kwaliteit in orde te brengen." Rune Høyer, eigenaar van SA-AL Refrigeration Technology