Advansor
about-advansor

about-advansor

DUURZAME CO2-KOELSYSTEMEN

Elke keer dat iemand uitademt bevat die lucht zo‘n 3 á 4% CO2. Bij ons is dat waarschijnlijk meer omdat het gebruik van CO2 in duurzame klimaatoplossingen zo diep in onze identiteit zit. Wij zetten ons hiervoor in omdat we zo een bijdrage leveren aan het klimaat en de financiële resultaten van onze klanten.

Het begon allemaal met een goed idee: we besloten om CO2 te gebruiken in klimaatoplossingen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. We hebben onze visie werkelijkheid gemaakt: We ontwerpen en produceren de beste duurzame CO2-klimaatoplossingen ter wereld.

CO2 wordt vaak geassocieerd met de opwarming van de aarde. Maar we houden het koel. Letterlijk! Want CO2 is het meest klimaatvriendelijke koudemiddel:

> Het is niet giftig

> Het heeft geen invloed op de ozonlaag

> Het draagt niet bij aan de opwarming van de aarde

> Het is zeer energie-efficiënt

Daarom houden wij het koel met CO2

 

Begonnen als baanbrekende start-up

Toen Advansor in 2006 werd opgericht, was de CO2-technologie uiterst complex. Dat vereenvoudigen was de opzet voor onze innovatieve, baanbrekende groeionderneming.

Onderhand hebben wij als toonaangevende OEM-fabrikant CO2-systemen gebouwd voor supermarkten en industriële klanten over de hele wereld.

Advansor Growth curve 2022 NL

Wij hebben de weg vrijgemaakt

We hebben ons altijd uitsluitend gericht op CO2, en dat blijven we ook doen - in de toekomst, maar ook voor de toekomst. We hebben een breed scala aan producten op basis van dit ene natuurlijke koudemiddel. Wij produceren onze eigen systemen in Denemarken en Polen, waarbij de nauwe samenwerking tussen ontwerp en productie uniek is. We hebben een internationaal ingerichte organisatie om klanten in meer dan 30 landen te kunnen bedienen.

We hebben de weg vrijgemaakt voor de commerciële distributie van CO2-klimaatoplossingen, en we zijn er trots op dat wij duurzame systemen leveren met geavanceerde technologie tegen concurrerende prijzen.

Wij zien de Global Goals van de Verenigde Naties als het kompas van Advansor. Vooral doel nummer 13 – Klimaatactie – is een drijfveer voor ons, en het zit ook van nature in Advansors DNA.

Onze drijfveren zijn technologie, kennis en de wil om te winnen, zowel als team en in een nauw, ongedwongen partnerschap met onze klanten en leveranciers.

 

Duurzaamheid is ons kompas

Wij zien de Global Goals van de Verenigde Naties als het kompas van Advansor. Klimaatactie is onderdeel van Advansors DNA en onze kernactiviteit. Daarnaast werken we actief aan nog eens drie andere Sustainable Development Goals (SDG's).

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_6We willen ons grondwater beschermen. Onze belangrijkste bijdrage is het aanbieden van koel- en verwarmingssystemen die kunnen concurreren met de nieuwste chemische koelmiddelen (HFO), waar op dit moment onderzoek naar wordt gedaan omdat ze worden verdacht van drinkwatervervuiling.

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_7Koeling en airconditioning verbruiken veel energie. De energie-efficiëntie van koelsystemen met CO2 is nog nooit zo hoog geweest als nu, en ons streven is om ervoor te zorgen dat onze systemen even goed of nog beter werken dan systemen met niet-natuurlijke koelmiddelen. Wij zijn hard bezig om ervoor te zorgen dat ons ISO-kwaliteitssysteem ook energiebeheer omvat.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_12We doen "meer met minder". We verlagen onze totale milieu-impact door verpakkingen te verminderen en overtollig materiaal uit de productie te sorteren en laten ophalen. Onder de verantwoorde initiatieven in onze productiefaciliteiten valt bijvoorbeeld dat het solderen wordt uitgevoerd met lokaal geproduceerde waterstof en dat onze interne transportvoertuigen elektrisch zijn.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_13Koudemiddelen spelen een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering. We maken de grootste impact met het resultaat van onze hoofdactiviteit: de beste duurzame klimaatoplossingen ter wereld die CO2 gebruiken als koelmiddel.

Lees meer over onze klimaatacties

 

Mensen, planeet en winst

We hebben een nieuw hoofdkantoor gebouwd van 10.000 m² met productie, kantoren, laboratoria en klanttrainingscentrum.

Het is een resultaat van mondiale prioriteiten waarbij wij een balans zoeken tussen economische groei, milieubescherming en gezonde arbeidsomstandigheden.

We streven ernaar om uiterlijk in 2025 CO2-neutraal te zijn. Om dat te bereiken zijn onze gebouwen essentieel. Ons nieuwe hoofdkantoor en fabriek in Aarhus is gebouwd als energiezuinig bedrijfsgebouw.  Voor de verwarming gebruiken we CO2-neutrale stadsverwarming en de airconditioning werkt op basis van CO2-koeling.

#weareadvansor

Voor ons is een gezonde werkomgeving een zeer belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Daarom hebben we geïnvesteerd in elektrische trucks, waterstofsolderen, extra sterke geluidsisolatie en de meest efficiënte vuilverwijdering die op de markt beschikbaar is.

Elke stap in de goede richting is belangrijk als het gaat om duurzaamheid. We sorteren ons afval op één locatie in plaats van een prullenbak bij elk bureau te hebben. We geven prioriteit aan de goede toegankelijkheid voor fietsers, hardlopers en voetgangers. Met fitnessruimte en douches is het zeer gemakkelijk om beweging in het dagelijkse ritme op te nemen. En we hebben het leven ook makkelijk gemaakt voor eigenaars van elektrische of hybride auto's door 20% van onze parkeerplaatsen van oplaadstations te voorzien.

Daarnaast genieten we van onze kantine, waar elke dag gezond, lokaal en duurzaam voedsel wordt aangeboden.

Natuurlijk zijn er ook heel wat zaken waar we dagelijks niet eens echt iets van merken. Bijvoorbeeld CO2-neutrale verwarming, bijenvriendelijke beplanting en cradle-to-cradle-gecertificeerd tapijt. Het voelt hetzelfde, maar maakt een wereld van verschil.

Veel van de ideeën voor een duurzame werkomgeving zijn samen met medewerkers bedacht. Zo werkt #weareadvansor in het dagelijks leven.

cool_with

 

FEITEN OVER ADVANSOR

> Opgericht in 2006

> Hoofdkantoor in Denemarken

> Productie in onze eigen fabrieken in Denemarken en Polen

> Klanten in meer dan 30 landen

> Meer dan 250 medewerkers met 20 verschillende nationaliteiten

> Meer dan 10.000 geproduceerde systemen

> 18 van de 20 beste retailers in Europa installeren transkritische CO2-systemen van Advansor

> Onderdeel van de Dover Corporation

> De beste duurzame CO2-klimaatoplossingen ter wereld

> Het breedste productportfolio volledig op basis van CO2