Advansor
sustainability

sustainability

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Wij beschouwen de Global Goals van de Verenigde Naties als ons kompas. Vooral doel nummer 13 – Klimaatactie – is een drijfveer voor ons en het zit ook van nature in ons DNA. Ons doel is om tegen 2025 een CO2-neutrale fabrikant én werkplek te zijn.

BRIEF VAN ONZE CEO

Duurzaamheid en economische groei kunnen hand in hand gaan. Advansor is daar een succesvol bewijs van. Onze volgende ambitieuze doelstellingen zijn om in 2025 (uiterlijk) koolstof neutraal te zijn en om de omzet op korte termijn te verdubbelen.
Hoe beter we het doen, hoe beter het is voor het klimaat.

 

Lees de brief hier

ADVANSOR EN DUURZAAMHEID

Duurzaamheid maakt deel uit van ons DNA en we hebben een duidelijke missie: we ontwerpen en produceren 's werelds beste duurzame klimaatoplossingen die koelen, vriezen, airconditioning en verwarming combineren met alleen het natuurlijke koelmiddel CO2

Bekijk onze video's over hoe u duurzaamheid in de praktijk kunt implementeren - van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties tot natuurlijke koudemiddelen.

BEKIJK ONZE FILMS

WIJ HEBBEN DE WEG VRIJGEMAAKT

We hebben ons altijd uitsluitend gericht op CO2, en dat blijven we ook doen - in de toekomst, maar ook voor de toekomst. We hebben een breed scala aan producten op basis van dit ene natuurlijke koudemiddel. Wij produceren onze eigen systemen in Denemarken en Polen, waarbij de nauwe samenwerking tussen ontwerp en productie uniek is. We hebben een internationaal ingerichte organisatie om klanten in meer dan 30 landen te kunnen bedienen.

We hebben de weg vrijgemaakt voor de commerciële distributie van CO2-klimaatoplossingen, en we zijn er trots op dat wij duurzame systemen leveren met geavanceerde technologie tegen concurrerende prijzen.

Wij zien de Global Goals van de Verenigde Naties als het kompas van Advansor. Vooral doel nummer 13 – Klimaatactie – is een drijfveer voor ons, en het zit ook van nature in Advansors DNA.

Onze drijfveren zijn technologie, kennis en de wil om te winnen, zowel als team en in een nauw, ongedwongen partnerschap met onze klanten en leveranciers.

WAAROM NATUURLIJKE KOELMIDDELEN

Koeling en verwarming zijn essentieel voor onze moderne samenleving. Duurzame koeling en verwarming zijn essentieel voor duurzame ontwikkeling. Zonder dat kunnen we de VN-doelstellingen niet behalen.

Alle klimaatsystemen hebben een koelmiddel nodig om verwarming en koeling van de ene plek naar de andere te verplaatsen. Sommige koelmiddelen kunnen echter schadelijk zijn voor het klimaat en/of het milieu.

HFK's tasten de ozonlaag mogelijk niet aan, maar hebben een zeer hoog aardopwarmingspotentieel (GWP). Zo heeft bijvoorbeeld R404a een GWP van 4000 kg CO2. 1 kg R404a is gelijk aan 30.000 afgelegde km in een VW Passat.

HFO's hebben daarentegen een laag aardopwarmingspotentieel, maar door de fluoridesamenstellingen vernietigen deze koelmiddelen de atmosfeer, tasten de ozonlaag aan en verontreinigen ons grondwater.

Natuurlijke koelmiddelen als CO2 zijn de enige koelmiddelen die niet giftig zijn, de ozonlaag niet aantasten, niet schadelijk zijn voor ons drinkwater en een aardopwarmingspotentieel hebben van 1.

Als we kijken naar het Drawdown Project, zijn koelmiddelenbeheer en alternatieve koelmiddelen een van de 10 belangrijkste factoren om de uitstoot wereldwijd te verminderen. Het heeft een grotere impact dan het herstel van de tropische oerwouden, windturbines op land en recycling. En de oplossingen zijn vandaag al beschikbaar.

COOL WITH CO2

CO2 wordt vaak geassocieerd met de opwarming van de aarde. Maar we houden het koel. Letterlijk! Want CO2 is het meest klimaatvriendelijke koudemiddel:

> Het is niet giftig

> Het heeft geen invloed op de ozonlaag

> Het draagt niet bij aan de opwarming van de aarde

> Het is zeer energie-efficiënt

Daarom houden wij het Cool with CO2

DUURZAAMHEID IS ONS KOMPAS

Wij zien de Global Goals van de Verenigde Naties als het kompas van Advansor. Klimaatactie is onderdeel van Advansors DNA en onze kernactiviteit. Daarnaast werken we actief aan nog eens drie andere Sustainable Development Goals (SDG's).

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_6

We willen ons grondwater beschermen. Onze belangrijkste bijdrage is het aanbieden van koel- en verwarmingssystemen die kunnen concurreren met de nieuwste chemische koelmiddelen (HFO), waar op dit moment onderzoek naar wordt gedaan omdat ze worden verdacht van drinkwatervervuiling.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_7

Koeling en airconditioning verbruiken veel energie. De energie-efficiëntie van koelsystemen met CO2 is nog nooit zo hoog geweest als nu, en ons streven is om ervoor te zorgen dat onze systemen even goed of nog beter werken dan systemen met niet-natuurlijke koelmiddelen. Ons ISO-kwaliteitssysteem ook energiebeheer omvat.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_12

We doen "meer met minder". We verlagen onze totale milieu-impact door verpakkingen te verminderen en overtollig materiaal uit de productie te sorteren en laten ophalen. Onder de verantwoorde initiatieven in onze productiefaciliteiten valt bijvoorbeeld dat het solderen wordt uitgevoerd met lokaal geproduceerde waterstof en dat onze interne transportvoertuigen elektrisch zijn.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_13

Koudemiddelen spelen een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering. We maken de grootste impact met het resultaat van onze hoofdactiviteit: de beste duurzame klimaatoplossingen ter wereld die CO2 gebruiken als koelmiddel.

Lees meer over onze klimaatacties

ISO 50001

Wij zijn er terecht trots op dat we recentelijk gecertificeerd zijn volgens ISO 50001 voor het ontwerpen, produceren en verkopen van CO2-klimaatoplossingen. Het implementeren van Energy Management is voor ons een belangrijke stap in de richting van ons doel om in 2025 CO2-neutraal te zijn en onze klanten te helpen hun klimaatdoelstellingen te behalen. ISO 50001-certificaat

Race To Zero

We zijn een trots lid van de Race to Zero waarbij alle leden zich inzetten voor hetzelfde doel: de uitstoot binnen alle toepassingsgebieden snel en eerlijk verminderen in overeenstemming met het Akkoord van Parijs, met transparante actieplannen en robuuste doelstellingen op korte termijn.

The Climate Pledge

We zijn trotse ondertekenaar van The Climate Pledge. We willen ons inzetten om jaarlijks netto nul CO2-uitstoot te bereiken. Niet in 2040 of 2030 – maar al in 2025.

NO TO PFAS

We zijn er trots op dat we ‘No to PFAS’ hebben ondertekend, een initiatief van de PFAS-beweging, geïnitieerd door de milieu-ngo Chemsec.

We zeggen “ja” tegen natuurlijke koudemiddelen zoals CO2 vanwege onze toewijding aan duurzaamheid.

MENSEN, PLANEET EN WINST

We hebben een nieuw hoofdkantoor gebouwd van 10.000 m² met productie, kantoren, laboratoria en klanttrainingscentrum.

Het is een resultaat van mondiale prioriteiten waarbij wij een balans zoeken tussen economische groei, milieubescherming en gezonde arbeidsomstandigheden.

We streven ernaar om uiterlijk in 2025 CO2-neutraal te zijn. Om dat te bereiken zijn onze gebouwen essentieel. Ons nieuwe hoofdkantoor en fabriek in Aarhus is gebouwd als energiezuinig bedrijfsgebouw.  Voor de verwarming gebruiken we CO2-neutrale stadsverwarming en de airconditioning werkt op basis van CO2-koeling

DUURZAAMHEID BIJ ADVANSOR


Voor ons is een gezonde werkomgeving een zeer belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Daarom hebben we geïnvesteerd in elektrische trucks, waterstofsolderen, extra sterke geluidsisolatie en de meest efficiënte vuilverwijdering die op de markt beschikbaar is.

Elke stap in de goede richting is belangrijk als het gaat om duurzaamheid. We sorteren ons afval op één locatie in plaats van een prullenbak bij elk bureau te hebben. We geven prioriteit aan de goede toegankelijkheid voor fietsers, hardlopers en voetgangers. Met fitnessruimte en douches is het zeer gemakkelijk om beweging in het dagelijkse ritme op te nemen. En we hebben het leven ook makkelijk gemaakt voor eigenaars van elektrische of hybride auto's door 20% van onze parkeerplaatsen van oplaadstations te voorzien.

Daarnaast genieten we van onze kantine, waar elke dag gezond, lokaal en duurzaam voedsel wordt aangeboden.

Natuurlijk zijn er ook heel wat zaken waar we dagelijks niet eens echt iets van merken. Bijvoorbeeld CO2-neutrale verwarming, bijenvriendelijke beplanting en cradle-to-cradle-gecertificeerd tapijt. Het voelt hetzelfde, maar maakt een wereld van verschil.

Veel van de ideeën voor een duurzame werkomgeving zijn samen met medewerkers bedacht. Zo werkt #weareadvansor in het dagelijks leven.

MAAK KENNIS MET ADVANSOR EN ONZE VISIE OM DE MEEST DUURZAME KLIMAATOPLOSSINGEN TE ONTWERPEN EN TE PRODUCEREN