Advansor
letter-from-the-ceo

letter-from-the-ceo

Hoe beter we het doen, hoe beter het is voor het klimaat

Wij zien de Global Goals van de Verenigde Naties als het kompas van Advansor. Vooral doel nummer 13 – Klimaatactie – is een drijfveer voor ons, en het zit ook van nature in Advansors DNA.

We maken de grootste impact met het resultaat van onze hoofdactiviteit: de beste duurzame koelsystemen ter wereld die CO2 gebruiken als koudemiddel.

Aan de basis van Advansor ligt het centrale idee om CO2 te gebruiken voor koelsystemen en daarmee de opwarming van de aarde tegen te gaan. Nu zijn we een van de wereldleiders op het gebied van natuurlijke koeling. Het is onze plicht om de grenzen continu te blijven verleggen. Omdat het belangrijk is.

Koeling ligt aan de basis van een moderne samenleving. De rest van de wereld zou die kans ook moeten krijgen. De manier waarop we koeling tot nu toe hebben uitgevoerd is echter niet duurzaam: het veroorzaakt te veel schade aan het klimaat en het milieu.

Het gemiddelde koelsysteem beïnvloedt het klimaat hoofdzakelijk op twee manieren: het vrijkomen van koudemiddelen en de energie die wordt gebruikt om het koelsysteem te laten functioneren.

CO2 als koelmiddel heeft geen effect op het klimaat of het milieu, en Advansor's sterke focus op het ontwikkelen van energie-efficiënte systemen zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik.

Het lijdt geen twijfel dat chemische koelmiddelen enorm bijdragen aan de opwarming van de aarde. Het beste alternatief is het gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

Met koudemiddelenbeheer en alternatieve koudemiddelen zouden we tussen nu en 2050 de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 100Gt kunnen verminderen – bijna twee keer zoveel als de totale uitstoot van alle landen ter wereld in 2018, volgens de nieuwe gegevens van Project Drawdown.

Sommigen zijn nog aan het beargumenteren of dit de belangrijkste initiatieven zijn of „slechts“ een van de tien belangrijkste factoren in het tegengaan van de opwarming van de aarde. Wij besteden daar geen tijd aan. De oplossing is er al!

Naar mijn mening zouden we in de toekomst alleen nog gebruik moeten maken van natuurlijke koudemiddelen - en wel met ingang van nu. Daarom maken wij alleen CO2-systemen en niets anders. Wij bieden onze technologie, kennis en ervaring aan voor veel verschillende markten, segmenten en toepassingen waar CO2 de beste keuze is.

Duurzaamheid en economische groei kunnen hand in hand gaan. Advansor is daar een succesvol bewijs van. Onze volgende ambitieuze doelstellingen zijn om in 2025 (uiterlijk) koolstof neutraal te zijn en om de omzet op korte termijn te verdubbelen.
Hoe beter we het doen, hoe beter het is voor het klimaat.

kristian
Kristian Breitenbauch
CEO, Advansor

 

hexagons_10