Advansor
case-solroed

case-solroed

Energiezuinige en duurzame 1,2MW-warmtepomp voor stadsverwarming in Solrød

In de Deense gemeente Solrød worden voortdurend duurzame oplossingen en technologieën geïmplementeerd. Toen het aantal inwoners in Havdrup toenam en het noodzakelijk werd om het stadsverwarmingsnetwerk en de capaciteit uit te breiden, was het daarom vanzelfsprekend om naast de bestaande biogasmotor en het zonne-energiesysteem ook een duurzame warmtepompoplossing op basis van natuurlijke koelmiddelen te kiezen.

Solrød Fjernvarme wilde een hoge COP en kwaliteit tegen een redelijke prijs. Een Advansor warmtepomp was de logische keuze, omdat die aan de eisen voldeed. Bovendien is hij relatief compact en zeer eenvoudig te installeren.

Wanneer de oplossing wordt geïnstalleerd, wordt die geïntegreerd met de zonnecellen, om het rendement en de COP van de warmtepomp te verhogen.

SteelXL

Feiten

Sector: Stadsverwarming
Eindgebruiker: Stadsverwarming Solrød
Installateur: NatRef Engineering ontwerpt, installeert en onderhoudt duurzame koel- en warmtepompoplossingen
Aannemer: Aalborg CSP was verantwoordelijk voor de technische uitvoering en integratie
Achtergrond: Verhoging van de capaciteit met een efficiënte en duurzame oplossing
Product:
• 1200 kW SteelXL 6+4x0 bij +1ºC
• Parallelle compressie
• Permanentmagneetmotor
• Zeer efficiënte olieafscheider
• Ultra-Low Superheat Module


Advansor Warmtepompen

Advansor begon oorspronkelijk met het bouwen van warmtepompen en heeft veel ervaring met dit type installatie, zowel voor commerciële segmenten zoals hotels als voor grotere industriële installaties zoals stadsverwarmingsinstallaties.

Why SteelXL is a perfect match

De SteelXL warmtepomp zit vol met de nieuwste technologie voor de hoogste energie-efficiëntie.

> Een permanentmagneetmotor voor het hoogste rendement, een zeer efficiënte parallelle compressie en olieafscheider én een

> Ultra-Low Superheat Module voor een lager energieverbruik zijn slechts enkele van de elementen.

> Bovendien is CO2 een van de meest klimaatvriendelijke koelmiddelen met een GWP van 1. Het draagt niet bij aan de opwarming van de aarde en heeft bijzonder goede warmteoverdrachtseigenschappen, wat resulteert in een hoge energie-efficiëntie.

Result

Solrød Fjernvarme wilde een hoge COP en kwaliteit tegen een redelijke prijs en een Advansor-warmtepomp lag voor de hand, omdat deze aan de eisen voldoet. Bovendien is het relatief compact en zeer eenvoudig te installeren.

We hebben al vele jaren een goede relatie met Advansor en vertrouwen zowel het bedrijf als de producten. De wensen van onze klanten met betrekking tot een hoge COP en kwaliteit in combinatie met een redelijke prijs maakten dat Advansor de logische keuze was. Kristian Sørensen, NatRef Engineering
Subtitle
Door te kiezen voor een CO2 warmtepomp krijgen we waar voor ons geld. Daarnaast is Advansor een vertrouwde en betrouwbare partner die gemakkelijk is om mee samen te werken en die veel flexibiliteit heeft getoond. Zo was de skid bijvoorbeeld in tweeën verdeeld om de installatie eenvoudiger te maken. Per Aasted, Aalborg CSP