Advansor
case-scandic-hell

case-scandic-hell

SCANDIC HELL VERLAAGT HET ENERGIEVERBRUIK MET 63% DANKZIJ EEN WARMTEPOMP


Hotels zijn gebouwen met complexe systemen voor verwarming en koeling die veel warm water verbruiken. Hier kan met de implementatie van gecombineerde verwarmings- en koeloplossingen doorgaans veel energie worden bespaard.

Warm water is meestal goed voor 40-70% van het totale energieverbruik van een hotel, met twee pieken: 's ochtends vroeg en 's avonds laat.

Door gebruik te maken van de overtollige warmte van koelsystemen ten gunste van warm water en verwarming van de kamers zijn enorme energiebesparingen haalbaar. Ook op de installatiekosten zijn besparingen mogelijk, want er is geen gasketel meer nodig.

SteelX

Feiten

Sector: Hotel
Eindgebruiker: Scandic Hell Hotel
Installateur: Kelvin AS
Achtergrond: verlaging van het energieverbruik
Product: SteelX 4x0 en chiller module

44% VAN DE JONGE GASTEN GEEFT DE VOORKEUR AAN MILIEUVRIENDELIJKE HOTELS

Advansor begon oorspronkelijk met het bouwen van warmtepompen en heeft veel ervaring met dit type skids. Bovendien is dit een heel duurzame oplossing die gebruikmaakt van het natuurlijke koelmiddel CO2 dat in het apparaat blijft en niet in de atmosfeer terechtkomt.

En omdat er bijvoorbeeld geen gasketel of iets dergelijks nodig is, kan het gebruik van fossiele brandstoffen worden verminderd.

OPLOSSING

> Gecombineerde koel-, verwarmings- en airco-oplossing met warmteterugwinning, chiller module en watergekoelde gaskoeler

> Warmteopslag biedt een buffer om de hogere vraag tijdens piektijden op te vangen

> CO2 is een ideale natuurlijke werkvloeistof voor warmtepompsystemen en commerciële koeling

> Lager energieverbruik, lagere kosten en minder impact

> SteelX warmtepomp

Resultat

63% minder energieverbruik voor verwarming en koeling in de eerste twee jaar. Voor een gemiddeld hotel betekent dit een besparing van 44% op het totale stroomverbruik.