Advansor
case-meat-sauce-processing

case-meat-sauce-processing

33% sneller vriesproces voor vleesverwerkende installatie

FEITEN

Aannemer: RCR Refrigeración
Segment: Levensmiddelen en drankverwerking
Achtergrond: Bestaan systeem uitbreiden met extra capaciteit
Producten: SteelXL met chillers
Over het proces:

  • Invriezen van vleessausproduct in plastic verpakking​
  • Twee horizontale plaatvriezers​
  • Product dat bij 80 °C in de plaatvriezer komt

Vereisten

  • Natuurlijke koudemiddelen​
  • De hele dag vriezen bij een omgevingstemperatuur tot 45 °C​
  • Verkorting van de vriestijd (oorspronkelijk 90 minuten)

Oplossing

  • CuBig II ​
    • 175 kW LT bij -43 °C​
  • Warmteterugwinning voor ruimteverwarming en proceswater​
  • Vriestijd verkort van 90 naar 60 minuten​
  • Kerntemperatuur van -20 °C​
  • Plaatvriezers presteren goed met dx-werking​
  • Ontdooien is niet nodig vóór uitname van het product​
  • Ultra-Low Superheat voor een veilig en efficiënt proces​
  • Luchtgekoelde gaskoeler met adiabatische pads vanwege de droge, hete zone