Advansor
case-maersk-distribution-centre

case-maersk-distribution-centre
Distributiecentrum van 45.000 m²

Maersk zal tegen 2040 Net Zero realiseren

Een duurzame visie

Maersk, wereldleider in transportdiensten, opent een nieuw ultramodern distributiecentrum van 45.000 m² in de buurt van Hamilton, Nieuw-Zeeland. Het biedt opslagruimte voor meer dan 21.000 koelketenproducten.

De nieuwbouw krijgt meer dan 16.000 m² volledig omkeerbare, temperatuurgeregelde ruimte met temperaturen van -25 °C tot 15 °C.

FEITEN

Eindgebruiker: Maersk, Nieuw-Zeeland
Sector: Distributiecentra
Achtergrond: Nieuw, modern en energiezuinig distributiecentrum
Producten: 7 SteelXL
Verwachte ingebruikname: najaar 2023
Specificaties:

  • 0,9 MW koelcapaciteit
  • 2,1 MW shock vriescapaciteit
  • 1,7 MW vriescapaciteit
  • 0,15 MW air-con capaciteit
  • 2 MW verwarmingscapaciteit
  • Warmteterugwinning voor vloerverwarming, warm kraanwater en heet-gas-ontdooiing
  • Permanentmagneetmotoren op alle MT- en IT-compressoren
ENERGIE-EFFICIËNT, BETROUWBAAR EN CONCURREREND

GECOMBINEERDE OPLOSSING VOOR KOELING, VRIEZEN, AIRCONDITIONING EN VERWARMING

In het kader van het streven van Maersk naar klimaatneutraliteit zal het nieuwe distributiecentrum in Hamilton voorzien zijn van advanced energy management. Dit omvat zonne-energie, hemelwateropvang, een CO2-arm bouwbeleid en natuurlijk een Advansor-klimaatoplossing die koeling, vriezen, airconditioning en verwarming samenbrengt in één systeem dat uitsluitend is gebaseerd op het natuurlijke en duurzame CO2 als koelmiddel.

Warmteterugwinning
Warmteterugwinning wordt gebruikt voor het ontdooien, vloerverwarming en warm kraanwater om het energieverbruik te verlagen. Dat maakt de oplossing zowel duurzaam als kostenefficiënt.

Permanentmagneetmotoren
Er zijn permanentmagneetmotoren toegevoegd aan elk rack op MT- en IT-compressoren, wat zorgt voor een extra energiebesparing van 7-8%.

STANDAARD CO2-OPLOSSINGEN

PAST PERFECT

De oplossing bestaat uit zeven racks: drie racks voor het invriezen van vlees met een indrukwekkende capaciteit van 702 kW bij elk -45 °C en vier racks voor de opslag van koude levensmiddelen. 

Voor logistieke doeleinden zijn de shockvriezers tweedelig ontworpen, zodat elke module kan worden geplaatst in containers van 40 voet.

NET ZERO BEREIKEN

EEN GEDEELDE VISIE

Maersk zet zich in voor de Science Based Target Initiatives (SBTI's) en streeft naar net zero broeikasgasemissies in 2040. De doelstellingen van Maersk betreffen niet alleen de vloot, maar ook alle directe en indirecte emissies in alle activiteiten van Maersk.

Maersk en Advansor delen samen de visie klimaatneutraal te worden. Dit was ook een van de redenen waarom Maersk koos voor Advansor als leverancier voor het nieuwe distributiecentrum in Hamilton.

Advansor is ISO 50001 gecertificeerd voor Energy Management. Dat is een belangrijke stap in onze doelstelling om in 2025 klimaatneutraal te worden. Het zal ons helpen om klanten zoals Maersk te ondersteunen bij het behalen van hun klimaatactiedoelen.